2017. március 25., szombat

A Cranio eredete

A Cranioszacrális kezelés eredete

Dr. Sutherland osteopata orvos az 1990 -es években fedezte fel, hogy a légzési és a szívritmuson kívül a testben érzékelhető egy harmadik ritmus is, melynek életfontosságú szerepe van a test szabályozásában és fenntartásában. Ez a craniosacrális ritmus. Megfigyelte ezen kívül, hogy ha a koponya csontjai nem tudnak megfelelően mozogni, akkor a testünk egészségügyi probléma, megbetegedés  képében jelezheti, hogy felborult az egyensúly a rendszerben.
Kutatásai abból eredtek, hogy szerette volna megérteni, hogy miért vannak varratok a koponyán,miért esnek szét a régészeti feltárások alatt talált koponyák pont a varratoknál, mi a funkciójuk, miért nem csontosodik úgy össze mint például a csípőcsont.
Rátámasztotta a könyökeit az asztalra, két kezébe fogta a koponyáját és figyelt. Körülbelül 10 perc után finom rezdüléseket vett észre. Ezt bárki ellenőrizheti, csak először ki kell szűrni a szívverést és a légzést, ha mindezt felismerték és nagyon figyelnek magukra, érzékelhetővé válik a pulzálás. Később saját magán végzett kísérleteivel figyelte, hogy milyen hatással van a szervezetre, ha a koponyacsontok mozgása akadályoztatva van. Egy- egy koponyacsontot egymással ellentétesen rögzítette egy fejre szerelhető eszköz segítségével. ő figyelte a testileg és pszichésen jelentkező hatásokat, a felesége pedig rögzítette, leírta azokat.
Miivel az érzékelt mozgások eredetét klinikaigag nem tudta bizonyítani, a rendelkezésére álló eszközállomány hiányában, ezért ezoterika témakörébe zárták megtapasztalásait.
A 70-es években mialatt egy Dr. Upledger nevű orvos egy idegsebészeti műtét során aszisztált, első kézből találkozhatott és érintkezhetett a craniosacralis rendszerrel és annak működésével. A feladata ugyanis az lett volna, hogy a műtét során,melynek a témája  a nyaki csigolya meszesedésének eltávolítása ,  a gerincvelő külső felületi membránrétegét nyugodtan  tartsa. Bárhogy is szerette volna ezt, nem sikerült. A membrán önálló ritmusban pulzált és elkülönült a  páciens légzési és keringési rendszerének ritmusától. Dr. Upledger felfedezte azt a hidraulikus rendszert, amely ezen mozgások forrása. A craniosacrális rendszert, amelyben az agyi-gerincvelői folyadék ritmusos termelődése és visszaszívása által létrejövő hullámszerű, ritmusos pulzálás érezhethő. 
Dr. Sutherland merésznek számító elképzeléseit tudományosan is bizonyította. Tudósokkal együtt igazolva a 3. fiziológiai ritmus jelenlétét a tesben.
Sutherland és Upledger letették az újkorban az alapköveit és úttörő munkát végeztek a craniosacralis ritmus finom hullámzásának érzékelésében és eredetében. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése